Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Εθνικές Εκλογές 2015 
Του Γ. Α. Δαουτοπούλου, Καθηγητή Γεωπονίας

Λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές και η απουσία οποιουδήποτε προβληματισμού για τα πολλά και δύσκολα προβλήματα της χώρας απουσιάζει παντελώς. Η ποιότητα υποψηφίων και πολιτικού λόγου, με πολύ λίγες εξαιρέσεις, στο κατώτερο δυνατό επίπεδο. Η παραίνεση κάποιου γραφικού σωτήρα να κλειδώσουμε τους γέρους την ημέρα των εκλογών και η πρόταση μιας άλλης υποψήφιας να τυπώσουμε ευρώ, προσδιόρισε μάλιστα και το ποσόν (100 δις), δείχνουν του λόγου το αληθές.

Γέρος και εγώ, φρόντισα να έχω τα κλειδιά του σπιτιού μου και με γρίπη ακόμα θα σπεύσω να πάρω μέρος βοηθώντας στο Ηράκλειο έργο να γιγαντώσουμε ένα ποτάμι που είναι αναγκαίο για να παρασύρει την πολιτική κόπρο που έχει συσσωρευτεί και να σωθούμε από τους σωτήρες που μας έφεραν σε αυτή τη θέση χωρίς να έχουν το θάρρος να ζητήσουν συγνώμη και να αποσυρθούν δια παντός από την πολιτική σκηνή.
Απουσιάζει βέβαια και ο οποιοσδήποτε προβληματισμός για τα αγροτικά θέματα. Το μόνο που εξαγγέλλουν ή σπεύδουν να ολοκληρώσουν είναι η καταβολή των ενισχύσεων από τα Κοινοτικά Ταμεία. Όπως φαίνεται δεν πιάσαμε ακόμα πάτο και δεν έχουν δημιουργηθεί οι αναγκαίες συνθήκες για ένα αγροτικό κίνημα που θα αλλάξει δραστικά το τοπίο. Τα κινήματα στην Ελλάδα δεν δημιουργούνται από τη βάση, όπως συμβαίνει παγκοσμίως, αλλά εξαγγέλλονται από ηγέτες που όπως φαίνεται και θα αποδειχθεί έχουν χάσει την επαφή με τη βάση. Καλή φώτιση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου